Allt om borderterrier-valpar

Den kärvänliga och alerta hunden borderterrier är ett självklart val för många nya hundägare. Men vad ska man tänka på innan man köper en borderterrier?

4 saker att tänka på innan du köper en borderterrier

Sugen på en borderterriervalp? Vi förstår varför! Här är några saker som kan vara bra att veta innan du hämtar hem din nya familjemedlem.

Hälsa

Borderterrier är ofta en mycket sund hundras och det beror bland annat på att den avlats för jakt och annat arbete – och alltså inte för utställningssyften. En borderterrier mår inte bra om den blir lämnad ensam för mycket, så om du vet med dig att ni i din familj jobbar mycket och är borta långa stunder är en borderterrier inget för er.

För att hålla din borderterrier frisk behöver den minst en rejäl promenad om dagen och gärna aktiviteter som håller igång huvudet. För om det är någonting som är sant om borderterriers så är det att om inte du hittar på saker för den att göra, ja, då gör den det själv – räkna med en hel del hyss från din nya borderterriervalp!

Mentalitet

Sitt terriernamn till trots är borderterriern inte en särskilt skällig ras. En borderterrier startar inte heller bråk i onödan, utan tycker att det är roligare att leka tillsammans med andra hundar. Någonting att ha i åtanke är dock att en borderterrier inte gärna backar om en annan hund går på.

För det mesta är borderterriern en kärleksfull ras som ser allt inom hemmet som sina familjemedlemmar. Detta gäller ofta även katter och andra djur. Det är en påhittig ras som är både kontaktvillig och röstkänslig. Den fungerar otroligt bra med barn och har ofta ett fantastiskt bra tålamod.

Jakthund

Trots sin fina mentalitet är det bra att komma ihåg att en borderterrier också är en jakthund. Man brukar kunna säga att för en borderterrier är allt inom hemmets fyra väggar räknat som familj, medan allt utanför hemmet räknas som byte.

Seriösa uppfödare

Att hitta en bra uppfödare är såklart både A och O för att få en frisk borderterriervalp hem till dig. På SKKs hemsida finns seriösa uppfödare registrerade, så att du kan välja en uppfödare som tar sin uppfödning på allvar. Priset för en borderterrier brukar börja på runt 12 000 kronor och uppåt.

Lycka till!

Related Post