Försäkring till borderterrier

När det gäller att välja rätt försäkring till din hund kan det kännas som rena djungeln att hitta rätt. Det är mycket att hålla koll på och det gäller att jämföra alla alternativ för att få ut så mycket som möjligt av din försäkring, utan att behöva betala överpris.

Vad ska en bra hundförsäkring innefatta?

När du som hundägare ska skaffa en bra försäkring till din pälskling är det viktigt att välja rätt. Det finns sjukdomar som en del raser tenderar att få oftare än andra och därför finns det också en speciellt utformad hundförsäkring för nästan alla raser. Det viktigaste är dock att du som ägare har klart för dig vilka behov just du och din hund har.

När olyckan väl är framme kan det vara på liv och död att ha skaffat en försäkring som täcker sådant som veterinärbesök, medicinering och kostnader för operation.

Medicinering

Om din hund skulle behöva medicineras av någon anledning är det viktigt att din försäkring täcker vissa delar av den kostanden. Hur mycket försäkringen täcker varierar mellan olika försäkringar.

Kastrering och sterilisering

Många försäkringsbolag erbjuder ekonomisk ersättning vid den här typen av ingrepp. Om du inte avser att bedriva avel på din hund kan det vara klokt att fundera på att genomföra ingreppet för att förhindra problem i framtiden. Den slutliga prislappen kan variera ganska kraftigt mellan olika bolag.

Rehabilitering

Det kan finnas många anledningar till att din hund kan behöva någon typ av rehabilitering. Det kan alltså vara en särskild trygghet att din nya försäkring innefattar viss ekonomisk ersättning vid rehabiliteringsåtgärder.

Avlivning

När dagen kommer då det är dags att låta din hund somna in är du som ägare med största sannolikhet inte på topp. Då kan det vara skönt att veta att din försäkring går in och täcker delar av kostanden.

Rätt val för just din hund

När det kommer till sådant som medicinering, operationer och avlivning kan priset skilja sig väldigt mycket åt. En anledning till detta är storleken på din hund. Det är givet att en stor hund kräver en större mängd av ovan nämnda delar för att fungera maximalt. Med detta i åtanke kan det variera huruvida en procentuell del av försäkringsskyddet kontra en fast summa i ersättning är det bästa för dig och din hund.

Det är svårt att hitta en försäkring som täcker allt, speciellt till ett rimligt pris. Det finns en del tilläggsförsäkringar som riktar in sig på speciella områden och det kan därför vara bra att kombinera en så kallad standardförsäkring med en tilläggsförsäkring som riktar in sig på just din hunds behov. Oavsett vad du väljer är det alltid klokt att jämföra både stora och små försäkringsgivare för att hitta bästa möjliga skydd.

Related Post