Adoptera en borderterrier

Borderterriern är en hundras som har sitt ursprung i Storbritannien och kommer från dalgångarna i gränstrakterna mellan England och Skottland. Att den kommer från gränsområdet är det som gett den sitt namn; border betyder ju gräns.

Borderterriern är en ras som framför allt används till jakt. Hunden är rörlig, uthållig och ganska liten. Den kräver inte mycket skötsel, mycket tack vare att pälsen är kort och lättskött.

Skaffa en borderterrier?

Är du intresserad av att skaffa en borderterrier finns det olika uppfödare som kan erbjuda dig valpar av rasen. Men det finns också alternativ. Att adoptera en hund är ett sätt som gör att du får en hund, samtidigt som en hund som behöver en ny ägare får ett hem.

Nackdelar med adoption

Den stora nackdelen med att adoptera en borderterrier är att någon annan redan haft hunden. Din och hundens relation kommer inte ha funnits genom hela hundens liv, och er tid tillsammans blir kortare. Den som haft hunden kanske inte tränat den på det sätt du skulle ha gjort, och det kan vara svårare att få en hund att lära om än att få den att lära sig nytt. I värsta fall har din borderterrier levt under svåra förhållanden, blivit skadad eller rädd och behöver då att du klarar av dess speciella behov.

Fördelar med adoption

En av de största fördelarna med adoption av hundar är att behövande hundar får ett hem, och att det inte sker för stor uppfödning av rasen. Det är bättre att alla borderterriers som finns får ett bra hem än att alla som önskar en borderterrier får en valp.

För dig personligen kan det också finnas fördelar. Perioden när en hund är valp kan ofta vara slitsam och kräva mycket energi. Adopterar du en vuxen hund är den lugnare och har redan hunnit lära sig de viktigaste sakerna. Kostnaden kan dessutom bli lägre.

Borderterriern är inte en ras som har mycket problem med hälsan, men tar du hand om en vuxen hund har eventuella medfödda skador och sjukdomar förmodligen redan hunnit visa sig, liksom hundens temperament. Det är lättare att se vad det är för hund du kommer få än om du skaffar en valp.

Om du är intresserad av att adoptera en hund i Stockholm kan du vända dig till Hundstallet.

Related Post